Foto: Thomas Bernhardsson

Welcome to falknatur.se. On this site I share my photos of birds taken in Europe, mostly in Sweden, where I live nearby the town Gothenburgh. My name is Hans Falklind.

Jag som har denna hemsida heter Hans Falklind. Mitt stora intresse är natur och fåglar. Att fotografera fåglar är den ultimata sysselsättningen, den innehåller "allt", jakt spänning och naturupplevelser. Det krävs kunskap, planering och tålamod. Men framförallt skärpta sinnen och snabb reaktion då oväntade tillfällen dyker upp.

Ett av mina mål är att i bild dokumentera så många fågelarter som möjligt - i första hand i Sverige, men även i övriga Europa.

Hemsidan kompletteras kontinuerligt med nya bilder/nya arter. Ett urval nytagna foton visas kontinuerligt på startsidan. I galleriet visar jag foton på de olika arterna. För vissa fågelarter har jag enbart lagt ut "dokumentationsbilder" i avvaktan på bättre.

När jag är ute och fotograferar fåglar passar jag ibland på att ta en bild på något annat oväntat som dyker upp. Några sådana bilder har jag lagt in under rubriken "Djur".

Medlem i Naturfotograferna. Medverkar i olika fågeltidskrifter med bilder/artiklar. Är engagerad i fågelskyddsarbete.